ALOITA PROJEKTI

Jos olet pienyrittäjä, yksityinen henkilö tai yhdistys niin, ota nyt rohkeasti yhteyttä Coreettaan ja teetä laadukkaat kotisivut yritykselle, jotta sinut löydetään paremmin!

Tavataan, soitetaan tai pidetään etäpalaveri.

Verkkosivuprojekti on mahdollista tehdä täysin etänä.

Puhelinpalaverit onnistuvat mainiosti, eikä fyysinen kasvokkain tapaaminen ole ollenkaan välttämätöntä!


Omat kotisivut yhdistykselle?

– Ehdottomasti, sillä yhdistyksenkin pitää näkyä digitaalisesti, jotta uudet jäsenet löytävät yhdistyksen vaivattomasti ja yhdistyksen viestintä saadaan nettiin.


Uudet kotisivut majoittuvat aina webhotelliin. Webhotelliin kuuluu paketista riippuen tietty määrä sähköpostitilejä. Nyt saat siis ammattimaisen sähköpostiosoitteen, joka sopii hienosti yrityksesi ilmeeseen.

EDETÄÄN SUUNNITTELUVAIHEESEEN

Haluat verkkosivuston, mutta miten tulisi edetä?

Mieti seuraavia kotisivun suunnittelun perusasioita etukäteen.

Näin verkkosivuston suunnittelu ja koko prosessi helpottuu!

 • ulkoasu ja rakenne
 • värimaailma
 • asettelut
 • valikoiden paikat
 • tekstit
 • kuvat

Otat rohkeasti esille paperia, kyniä tai kirjoita koneella word:illa ideat muistiin ja yhdessä pystymme katsomaan mikä sopii mihinkin.

Jos jokin askarruttaa niin ota ihmeessä yhteyttä. Koskaan ei ole tyhmiä kysymyksiä ja autan niissä parhaani mukaan.

Sähköpostilla tai tekstiviestillä saat nopeimman avun sivujasi varten.

TEKSTI SIVUILLE

Tekstit nettisivulle toimittaa yleensä työn tilaaja eli toimeksiantaja.

Coreetta oikolukee, tarkistaa oikeinkirjoituksen ja ehdottaa korjauksia. Tarvittaessa teen myös tekstejä itse, kunhan vähän ohjaat minua mihin suuntaan ollaan menossa. (Mainostava teksti, kertova teksti)

Blogi tekstit yleensä asiakas kirjoittaa itse sivustolle, mutta jos aika ei riitä sivustolle lisäämiseen niin autan siinäkin. Riittää vain kuin lähettää tekstit sähköpostiin niin liitän ja muokkaan sivustolle sopivaksi.

Muista, että suora kopiointi muiden sivuilta ei ole sallittua.

KUVAT SIVUILLE

Omia kuvia kannattaa käyttää. Ne ovat persoonallisia ja kertovat yrityksen omaa tarinaa.

Yleisesti käytetään valokuvia, mutta verkkosivustolle voi suunnitella myös laitettavaksi piirroksia.

Yleensä tilaaja toimittaa kuvat sähköpostilla. COREETTA tekee kuvamuokkaukset (oikea koko, pakkaus ja tarpeelliset sävymuutokset) tarpeen mukaan.

Myös hätätapauksissa kuvia saa kuvapankkeista.

Kuvat ovat tärkeitä osia verkkosivustolla, koska ihminen pystyy lukemaan kuvaa niin nopeasti. Kuvilla luodaan tunnelmaa, informoidaan ja kerrotaan tärkeät asiat. Kuvien on tarkoitus vahvistaa tekstiä ja usein myös johdattaa aiheeseen.

Otan tarvittaessa kuvia sivustollesi tai voin suositella ilmakuvanottajia ja valokuvaajia.

LISÄOMINAISUUDET

Verkkosivuston suunnittelussa voi jo miettiä myös vähän laajemmin tulevaa projektia.

 • Tarvitsetko kävijäseurantaa? Sivullesi voidaan asentaa ilmainen Googlen Analytics -seurantaohjelma, jonka avulla näet tietoa kävijöistä.
 • Onko yrityksesi somessa? Sivustolle voidaan lisätä esimerkiksi Facebookin julkaisut. Näin sivustolla näkyy, kun julkaiset Facebookissa.
 • Tarvitsetko verkkosivuillesi yhteydenottolomakkeen, jolla asiakkaasi tavoittavat sinut? Vai teemmekö tarjouspyynnön suoraan lomakkeelle?
 • Onko yrityksellesi aiheellista liittää ajanvarausohjelma sivustoosi?
 • Myytkö palvelua? Olisiko sinulle hyötyä referenssisivusta, jossa voit esitellä tehtyjä töitäsi?

Verkkosivuston suunnittelu etenee asiasta toiseen kuin pallo joka lähtee pyörimään.

Tärkeintä on ottaa se ensimmäinen askel ja saada liike aikaiseksi.

Autan sinua hoitamaan verkkosivuston toteutuksessa teknisen puolen kuntoon.

Yhteistyömme kotisivujen suunnittelussa tulee olemaan mitä luultavimmin hyvää!

Toimi näin, jos sinulla ei vielä ole nettisivustoa


Verkkotunnus


Verkkosivut vaativat toimiakseen verkkotunnuksen eli osoitteen eli domainin. Domainin hankkiminen ei ole monimutkaista ja voit tehdä sen helposti itse (tai voit antaa minun auttaa sinua).

Voit esimerkiksi googlata vapaat domainit, jolloin näet, mitkä verkko-osoitteet ovat vapaita. Varatut domainit eivät ole käytettävissäsi – ne kuuluvat jollekin firmalle.

 • Etsi siis vapaata domainia ja muista, että oma domain kannattaa olla sellainen, joka erottuu muista eikä helposti sotkeudu toiseen verkkotunnukseen.

Mikäli haluat päästä helpolla, voin etsiä sinulle vapaana olevia domainvaihtoehtoja, joista valitset haluamasi. Domain-päätteitä on .fi , .com ja .net. Suosituin .fi-loppuinen.

Jos olet vasta perustamassa yritystäsi, mieti tätä asiaa huolella – voit ehkä saada saman nimen sekä yrityksellesi että kotisivuillesi.

Jos ja kun sopiva verkkotunnus löytyy, se kannattaa varata, sillä vapaana domainina ollessaan se on todella kaikille vapaana. Ja se on aina vuoden voimassa kerrallaan. Joten se aiheuttaa sivuston yhden vuosittaisen kulun eli n. 9-12e/vuosimaksu.

Webhotelli

Seuraavaksi valitaan yrityksellesi sopiva webhotelli – sinne verkkosivustosi majoittuu.

Webhotelleja ja webhotellipaketteja on paljon erilaisia tarjolla.

Se, mikä tulisi valita, riippuu sivujen, sisällön ja liikenteen määrästä. Erikokoisiin paketteihin kuuluu eri määrä sähköpostilaatikoita, levytilaa, liikennettä ja tietokantoja

Jos sivusto sisältää paljon kuvia niin se kannattaa mainita minulle ajoissa tai ottaa itse huomioon kun tilaa webhotelli tilaa itselleen.

Pienimmät paketit eivät jaksa pyörittää suurta määrää kuvia, mutta tekstiä kylläkin. Lisätietoja annan mielelläni, jos tämä on ihan vieras maailma sinulle.

Huomaa, että moneen webhotellipakettiin sisältyy verkkotunnus hintaan mukaan. Kannattaa olla tarkkana ennen kuin tilaa, koska domain aina vuoden voimassa ilman peruutuksia.

Laita viestiä alla olevan lomakkeen kautta niin otan sinuun yhteyttä:

2000

Kahvipannullista kulunut

30

Sivustoja

25

Logoja

199

IT-tukipyyntöjä